top of page
GIFT BOX.png
Guido happy 2.jpg
KennethTanFotografie_Guido_Markt_2019_20

WENDY KOKKELKOREN

Wendy Kokkelkoren (1975), zangsoliste en sopraan van The Maestro & The European Pop Orchestra, begon na het afronden van de middelbare school met de studie solozang aan het conservatorium van Maastricht. Naast haar studie zong ze regelmatig in kerkdiensten, concerten en musicals. Haar meest memorabele rol uit die vroege muzikale periode is die van Maria in West Side Story.

In 1999 sloot Wendy de eerste fase solozang en opera zeer succesvol af en mocht ze verder studeren voor de tweede fase solozang. Een drukke periode brak aan, want naast haar studie soleerde Wendy ook bij operagezelschap Opera Zuid, wat leidde tot meerdere grote rollen in stukken zoals Le nozze di Figaro, Rigoletto, L´Orfeo en L´Enfant et les sortilèges.

In 2001 kreeg Wendy het verzoek om met Guido Dieteren af te spreken. Guido was onder de indruk van haar zangtalent en niet lang daarna werd Wendy de vaste zangsoliste van The Maestro & The European Pop Orchestra. Ook op privé gebied waren Wendy en Guido onder de indruk van elkaar. De vonk sloeg meteen over en reeds enkele maanden na de eerste ontmoeting waren zij een onafscheidelijk paar. Vijf jaar later trouwden ze in de romantische Pancratiuskerk in Heerlen.

Wendy studeerde in januari 2002 cum laude af in de tweede fase solozang. In de jaren daarop verscheen het album “Guido” en groeide The Maestro & The European Pop Orchestra. Samen met het poporkest reist Wendy de hele wereld af en gaf ze in het verleden diverse concerten met o.a. Marco Borsato, Alessandro Safina, Paul de Leeuw, Tommy Fleming, de 3 baritons, Ernst Daniel Smit en vele anderen.

 

De mooiste optredens die Wendy mocht verzorgen waren o.a. het optreden voor Koningin Beatrix, concerten in de Verenigde Staten en Canada, Symphonica in Rosso met Marco Borsato en Paul de Leeuw, de kerstspecials van Max Proms, vele nationale TV specials, de Trouw kerstconcerten en vooral de grote openluchtconcerten op het Pancratiusplein te Heerlen, het drielandenpunt in Vaals, de Markt van Sittard en de Markt van Kerkrade.

Naast de CD opnames met The Maestro & The European Pop Orchestra heeft Wendy ook twee solo CD’s uitgebracht: Feelings en Aria’s & More. Meer informatie hierover kunt u onderaan vinden.

bottom of page