top of page
THE MAESTRO Good 1 GEKNIPT.jpg

THE MAESTRO

Guido Dieteren (1974) is orkestleider, vioolsolist, arrangeur en componist. Hij groeide op in een bijzonder muzikaal Limburgs gezin. Guido's overgrootvader, opa en vader waren allen dirigent en daarmee zijn grote muzikale voorbeelden. Reeds op jonge leeftijd vestigde Guido zijn naam als concertmeester en solist van verschillende orkesten, om vervolgens zijn loopbaan als dirigent, violist en solist voort te zetten met zijn eigen orkest en succesvolle concerttournees te spelen in Europa, China en Noord-Amerika.

Tijdens zijn conservatoriumstudie in Maastricht benaderde Guido zijn jeugdvriend en poptoetsenist Falco Borsboom om samen te componeren, te arrangeren en te werken aan een nieuwe spetterende orkestproductie. Guido’s Orchestra was geboren (nu The Maestro & The European Pop Orchestra)!

Sindsdien heeft The Maestro & The European Pop Orchestra vele muzikale hoogtepunten beleefd. Samen met zijn orkest verzorgde Maestro Guido concerten over de hele wereld, componeerde en arrangeerde hij muziek voor reclames van top merken (zoals McDonald’s,  Rabobank, WNF, Dela en AllSecur), speelde Guido in internationale TV shows, bracht meerdere gouden CD’s en DVD’s uit, produceerde hij grote TV specials in alle bekende wereldtalen en trad live op voor meer dan 1,8 miljoen bezoekers. Daarnaast werkte Guido tijdens de Symphonica in Rosso concerten als musical director samen met vele (inter)nationale artiesten zoals Lionel Richie, Andrea Bocelli, Diana Ross, DJ AfroJack, Simply Red, Caro Emerald, Alessandro Safina, Marco Borsato, Doe Maar, Anouk, Jan Smit, Nick en Simon, Paul de Leeuw en vele anderen.

Ook privé ligt Guido's hart bij The Maestro & The European Pop Orchestra. Guido is in 2006 getrouwd met de solozangeres van het orkest, Wendy Kokkelkoren. Na het eerste gezamenlijke concert sloeg de vonk over en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. samen met hun dochters Emma-Sophie en Annabel, vormen Guido en Wendy een gelukkig muzikaal gezin.

bottom of page