top of page

THE MAESTRO OP ESCHWEILER MUSIC FESTIVAL


The Maestro & The European Pop Orchestra bijtten op donderdag 2 augustus de spits af van de 27ste editie van het bekende Eschweiler Music Festival (EMF) in Duitsland. De Landgraafse violist/dirigent/componist Guido werd in het gemeentehuis van Eschweiler door burgemeester en EMF-Schirmherr Rudi Bertram en EMF-organisator Max Krieger officieel gepresenteerd als openingsact van het EMF. Het EMF vindt plaats van 2 t/m 5 augustus. Andere headliners op EMF 2018 zijn Anastacia en rockband Status Quo.


Het Open air-Musikfestival in Eschweiler, op 20 km van Parkstad, laat zich lastig labellen. Het legt verbindingen tussen traditioneel en modern, tussen oude meester die de eigen succeslijn doortrekken en een jongere populaire garde die graag experimenteert. En juist met die mix lokt EMF jaarlijks veel publiek. Temeer omdat het festival met grote namen als Albert Hammond, Manfred Mann, The Original Blues Brothers en populaire bands als Cat Ballou, Bläck Fööss, Kasalla en Hermes House Band op veilig speelt.


De samenwerking met Guido Dieteren is van een andere orde. Als het aan organisator Max Krieger ligt wordt het concert van The Maestro &The European Poporchestra de komende jaren een terugkerende highlight op het EMF, zo verduidelijkte hij. Ook Guido Dieteren is er veel aangelegen om het concert in Eschweiler tot een succes te maken. Tijdens ‘Pop meets Classic Highlights’ zal naast sopraanzangeres Wendy Kokkelkoren ook de Italiaanse tenor Cristian Lanza zijn opwachting maken, op de imponerende Freilichtbühne, op de markt in Eschweiler.


Meer informatie over het Eschweiler Music Festival via: www.emf-eschweiler.de

20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page