top of page

SYMPHONICA IN ROSSO MET SIMPLY RED


Gisteravond heeft Marco Borsato in RTL Late Night bekendgemaakt dat Simply Red het stokje van hem overneemt als hoofdartiest van Symphonica in Rosso, dat volgend jaar zijn tiende editie viert. De Britse band zal samen met Guido’s Orchestra de Ziggo Dome rood doen kleuren op 25 oktober 2017. De kaartverkoop is reeds gestart. 


Simply Red brak door in 1985, met ‘Money’s Too Tight to Mention’ van het soulvolle debuutalbum Picture Book, dat een internationaal succes werd. Voor volgende albums haalde de band ook invloeden uit de funk, reggae, jazz en dance, zonder haar onmiskenbare eigen sound te verliezen. “Je kunt je ogen dicht doen en naar een willekeurige opname van ons luisteren en je weet meteen wie het is”, zegt zanger Mick Hucknall. “Dat is een aspect van onze carrière waar ik erg trots op ben.”.


Simply Red verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen albums. De band heeft een tijdloze reeks songs afgeleverd, waaronder de hits ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Now’, ‘Something Got Me Started’, ‘The Right Thing’, ‘Stars’, ‘Fairground’ en ‘Sunrise’.

Na een pauze van vijf jaar keerde Simply Red in 2015 weer terug op het internationale podium met een nieuw album ‘Big Love’ en een wereldtournee waarin het dertigjarig bestaan van de band gevierd werd. Eerder dit jaar was de band afsluitend headliner op North Sea Jazz.


SYMPHONICA IN ROSSO SIMPLY RED Met GUIDO’S ORCHESTRA


Woensdag 25 oktober 2017 Ziggo Dome – Amsterdam Aanvang: 20.00 uur Entree: €49, €59 en €69


Kaartverkoop via www.symphonicainrosso.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page