top of page

KERSTCONCERT MET THE MAESTRO OP NPO1


Dinsdag 25 december om 13.20 op NPO 1/ Omroep MAX.

Op eerste kerstdag kunt u genieten van het Trouw Kerstconcert met THE MAESTRO & The European Poporchestra vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Veelzijdige artiesten treden op. Het thema van dit jaar is vrijheid; 75 jaar geleden werd Trouw tijdens de Tweede Wereldoorlog opgericht als verzetskrant. MAX zendt de concertregistratie om 13.20 uur uit op NPO 1. Ook dit jaar presenteren Carrie ten Napel en Jan Slagter het evenement. Voor een muzikale kerst zit u dit jaar goed bij MAX.


De Nederlandse soulzangeres Berget Lewis brengt tijdens het Trouw Kerstconcert een ode aan de vrijheid. Met haar indrukwekkende stem laat ze het gehele publiek in de kerk én de kijker thuis genieten van Something Inside So Strong. Dit nummer brengt ze samen met het ZO! Gospel Choir ten gehore. Dit indrukwekkende koor brengt ook het nummer Man in the Mirror.


The Three Degrees zijn daarnaast aanwezig! De Amerikaanse zangeressen zijn voornamelijk bekend van hun grote hit, When Will I See You Again, dat zij uiteraard ten gehore brengen.

Ook het Nederlandstalige genre is goed vertegenwoordigd tijdens kerst. Jeroen van der BoomAndré HazesO’G3NE en Karin Bloemen brengen prachtige Nederlandstalige muziek tijdens het Trouw Kerstconcert.


Het indrukwekkende nummer O Holy Night mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een kerstconcert. Operazangeres Maria Fiselier treedt met dit nummer op! Ook Guido Dieteren betreedt het podium. De violist en dirigent kan als geen ander een brug slaan tussen pop en klassiek. De bekende organist Sander van Marion speelt op zijn orgel bekende kerstklassiekers.


Musicalactrice Brigitte Heitzer, die kruipt in de huid van Evita, en pianiste Iris Hond maken de lijst met artiesten compleet. Het hele concert staat onder de muzikale begeleiding van het 42-koppige THE MAESTRO & The European Poporchestra.


Vanuit Trouw dragen hoofdredacteur Cees van der Laan en columnisten Marjolijn van Heemstra en Welmoed Vlieger voor. Daarnaast is ook illustrator Len Munnik aanwezig, hij maakt tijdens het concert een prachtige illustratie.Door middel van drie persoonlijke verhalen ziet u de verschillende manieren waarop vrijheid wordt beleefd. Zo vertelt onder meer de 91-jarige Tankie over haar rol tijdens het verspreiden van de illegale krant Trouw tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Trouw Kerstconcert Dinsdag 25 december om 13.20 op NPO 1 Presentatie: Carrie ten Napel en Jan Slagter www.maxvandaag.nl

19 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page