MUSE

WENDY

Wendy Kokkelkoren

 

Wendy Kokkelkoren (1975), zangsoliste en sopraan van Guido’s Orchestra, begon na het afronden van de middelbare school aan de studie solozang aan het conservatorium van Maastricht. Naast haar studie zong ze regelmatig in kerkdiensten, concerten en musicals. Haar meest memorabele rol uit die vroege muzikale periode is die van Maria in West Side Story.

In 1999 sloot Wendy de eerste fase solozang en opera zeer succesvol af en mocht ze verder studeren voor de tweede fase solozang. Een drukke periode brak aan, want naast haar studie soleerde Wendy ook bij operagezelschap Opera Zuid, wat leidde tot meerdere grote rollen in stukken zoals Le nozze di Figaro, Rigoletto, L´Orfeo en L´Enfant et les sortilèges.

In 2001 kreeg Wendy het verzoek om met Guido Dieteren af te spreken. Guido was onder de indruk van haar zangtalent en niet lang daarna werd Wendy de vaste zangsoliste van Guido’s Orchestra. Ook op privé gebied waren Wendy en Guido onder de indruk van elkaar. De vonk sloeg meteen over en reeds enkele maanden na de eerste ontmoeting waren zij een onafscheidelijk paar. Vijf jaar later trouwden ze in de romantische Pancratiuskerk in Heerlen.

Wendy studeerde in januari 2002 cum laude af in de tweede fase solozang. In de jaren daarop verscheen het album “Guido” en groeide Guido’s Orchestra. Samen met het poporkest reisde Wendy de hele wereld over en gaf ze diverse concerten met o.a. Marco Borsato, Alessandro Safina, Paul de Leeuw, Tommy Fleming, de 3 baritons, Ernst Daniel Smit en vele anderen.

De mooiste optredens die Wendy mocht verzorgen waren o.a. het optreden voor Koningin Beatrix, concerten in de USA en Canada, Symphonica in Rosso met Marco Borsato en Paul de Leeuw, de Kerstspecials van Max Proms, vele nationale TV specials, het Trouw kerstconcert en in het speciaal de grote openluchtconcerten op het Pancratiusplein te Heerlen, het drielandenpunt in Vaals, de Markt van Sittard en de Markt van Kerkrade.

Naast de CD opnames met Guido’s Orchestra heeft Wendy ook twee solo CD’s uitgebracht: Feelings en Aria’s & More. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Delen:
Copyright 2017 - Guido's Orchestra