MAESTRO

Guido

Guido Dieteren

 

Guido Dieteren (1974) is orkestleider, vioolsolist, arrangeur en componist. Hij groeide op in een bijzonder muzikaal Limburgs gezin. Guido zijn overgrootouders, opa en vader waren allen dirigent en daarmee zijn grote muzikale voorbeelden. Reeds op jonge leeftijd vestigde Guido zijn naam als concertmeester en solist van verschillende orkesten, om vervolgens zijn loopbaan als dirigent, violist en solist voort te zetten op tournees door Europa en Noord-Amerika.

Tijdens zijn conservatoriumstudie in Maastricht benaderde Guido zijn jeugdvriend en poptoetsenist Falco Borsboom om samen te componeren en arrangeren aan een nieuwe spetterende orkestproductie. Guido’s Orchestra was geboren!

Sindsdien heeft Guido’s Orchestra vele muzikale hoogtepunten beleefd. Samen met zijn orkest heeft Guido concerten over de hele wereld verzorgd, muziek gecomponeerd en gearrangeerd voor reclames van top merken (zoals Rabobank, WNF, Dela, AllSecur en McDonald’s), gespeeld in internationale TV shows, meerdere gouden CD’s en DVD’s opgenomen en uitgebracht, grote TV specials geproduceerd in alle bekende wereldtalen en voor meer dan 1,7 miljoen bezoekers live gespeeld. Daarnaast werkte Guido als musical director samen met vele (inter)nationale artiesten zoals Lionel Richie, Andrea Bocelli, Diana Ross, DJ AfroJack, Simply Red, Caro Emerald, Alessandro Safina, Marco Borsato, Jan Smit, Nick en Simon en vele anderen.

Ook privé ligt Guido zijn hart compleet bij Guido’s Orchestra. Guido is in 2006 getrouwd met de solozangeres van het orkest, Wendy Kokkelkoren. Na het eerste gezamenlijke concert sloeg de vonk over, sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Samen vormen Guido en Wendy een gelukkig muzikaal gezin met hun dochters Emma-Sophie en Annabel.

Delen:
Copyright 2017 - Guido's Orchestra